ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2017-06-25

No limit racing stod över ERCup-racet på Falkenberg

Så var den andra deltävlingen av ERCupen avgjord, jag och Ulf fick dock bara vara åskådare denna dag då bil nr 6 som fick stå hemma och vänta på nya vevstakar. Vi jobbar på för fullt så vi skall kunna vara med och tävla på Mantorp även om det bara är två veckor ditt. Här kommer en liten racerapport från oss som stod på sidolinjen.

Att stå vid sidolinjen, som vi har gjort mången gång förr (dock med en bil i depån....) inser man att man saknar verkligen att köra, speciellt när man ser hur roligt ni andra verkade ha det under dagen. Dock tror jag vi gjorde rätt att avstå då det såg ut att vara ganska varmt i slutet och det var många som svettades i bilarna. Man kanske skulle passa på att montera i en AC i bilen, en tanke bara. Jag får höra vad Ulf tycker.

Det var ett nytt team som provade på ERCupen, HALTA racing som körde en BMW. Jag hoppas dom fastnar för ERCupen, det är den bästa racingserien i Sverige.

När vi lämnade Skåne sken solen och det var varmt redan runt 6,00 på morgonen, men när vi kom fram till Falkenberg så sken inte solen längre utan det var molnigt. Dock sprack det upp framåt förmiddagen och solen tittade fram, jag har en illröd solbränna som bevis. Solen tar hårt när man bara vistas i depån och umgås med teamen och hjälper till där det behövs.

Träningen började lite senare då även Radical skulle köra en liten endurance tävling innan vår tävling. Väl vår tur var det jämt ute på banan och det skiljde bara någon sekund från första till sista bil. Alla vill stå först helt enkelt, även om vi skall tävla i sex timmar. Snabbast var dock Citius nr 8 som tog pole.

Sedan körde Radical sitt mini endurance och ERCupen drog igång 11,15. Det var mycket disciplinerad start utan några incidenter. CM carparts var dock snabbast av startlinjen och tog starten men efter 5 varv så hade Citius nr 8 som tappade några platser i starten arbetat sig upp igen och tog över ledningen. Jag tittade lite snabbt på statistiken och Citius nr 8 ledde 362 varv av 399, bra kämpat grabbar. Den BMW:n går fort, skall de lyckas försvara sin titel från 2016? Efter sex timmar så var det målgång och då skiljde det bara 39 sekunder mellan Citius nr 8 och 2fast 4you, -det är tajt racing även inom långlopp.

I den framhjulsdrivna klassen så blev det en kamp först mellan CM carparts och ALT. Dock fick ALT problem som visade sig vara en drivknut som inte ville vara med längre. Efter en stund i depån så satt där en ny knut på och de var ute på banan igen. CM carparts tog över ledningen i den framhjulsdrivna klassen men även de fick problem, samtidigt som ALT fortsatt hade lite problem öppnade detta upp för Team Gapet som med sin Honda bara körde och körde och kunde överta ledningen och höll den sedan in i mål. Dom var 5 varv före CM carparts som blev 2:a i framhjulsdrivet.

Stort grattis till Citius nr 8 och Team Gapet till vinsterna.

Vi ses på Mantorp om 2 veckor.

/ Peter Nilsson

No Limit Racing
nolimitracing.eu

Mer information

2017-06-18, Race 2, Falkenberg, SSK


Visad: 1704 gånger - Uppdaterat: 2017-06-25 av Mikael Persson

Ur albumet

Segrare
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se