ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan30
dagar kvar till
Race 4
den 15/8
Sturup

ERCup News 2019-04-24

Flying Fellows flög fram på Kinnekulle

Den första deltävlingen i ERCup kördes tillsammans med NSHC i strålande väder på Kinnekulle Ring på annandag påsk

Flera team hade ännu inte fått klart sina bilar så det var 8 bilar från ERCup och 12 bilar från NSHC som ställde upp till start. Träningssnabbast var Flying Fellows i sin Volvo 240, och de var det enda teamet som kom under minuten med 59,0 runt varvet. Björnligan (Porsche 944) och det danska teamet Hegnet (BMW Compact) var dryga sekunden efter. 

Det var också de tre träningssnabbaste teamen som drog iväg efter starten kl 10.15 med Flying Fellows i täten. Hegnets BMW låg dock inte långt efter och efter en dryg timme såg det nästan ut som att de skulle köra om Volvon, men då gick Flying Fellows in i depå för tankning och byte av förare. Björnligans gröna Porsche fick tekniska problem och stod en längre tid i depå.

Under loppets andra timme fick Hegnet problem med avgassystemet och stod i depå flera timmar innan de lyckades svetsa ihop det igen. Björnligan hittade en glapp kabel till en bränslespridare och kom ut på banan igen, men då var de mer än 30 varv efter ledande Flying Fellows. ALT Racing (Opel Corsa) fick bromsproblem men lyckades åtgärda det ganska snabbt, så till slut körde de upp sig till en andraplats i mål. No Limit Racing (Volvo S40) hade en ganska problemfri tävling och tuffade på i ett behagligt tempo, vilken belönades med en tredjeplats.

 Ett nytt team, ”Tysken och Svensken” fann snart ett bra tempo med sin Peugeot 206 och var bara 4 varv efter No Limit i mål, och ytterligare 5 varv efter kom familjeteamet Gapet med sin Honda Civic.

Flying Fellows vann överlägset med 332 varv, 20 varv före 2:an, efter ett ganska problemfritt race.

Samarbetet mellan ERCup och NSHC fungerade bra med disciplinerad körning från de flesta håll, vilket lovar gott för de kommande tävlingarna som vi också kör tillsammans under året. Nu hoppas vi bara att fler team blir klara med sina bilar till nästa tävling på Gelleåsen den 4 maj, eller åtminstone till Falkenberg den 2 juni!

Olle Odsell

Mer information

2019-04-22, Race 1, Kinnekulle


Visad: 1286 gånger - Uppdaterat: 2019-04-24 av Jörgen olsson

Ur albumet

Prispall
Foto: Clas Fransson
Citius Motorsport

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se