ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2008-09-05

Det drar ihop sig i ERCup

Inför den femte och näst sista deltävlingen i ERCup, på Ring Knutstorp på Söndag, så är det väldigt jämt i serietabellen. Inget är på långa vägar avgjort, tvärtom så kommer de två avslutande tävlingarna att bli väldigt spännande.

Regerande ERCup-mästarna, TNT Racing från Falkenberg, ligger i tabelltoppen på 259 poäng. Precis som förra året så har man inte vunnit några race, men leder serien på grund av sin jämnhet. Det har blivit pallplatser i nästan alla race.


TNT Racing


Ullared Motorsport


Team Power

Bara 9 poäng efter ligger Ullared Motorsport, som redan i slutet av förra säsongen visade att man nu har fått fart på sin BMW. Precis som hos TNT Racing så har det inte blivit några segrar i år, men pallplatser i de flesta racen hittills.

På tredje plats i tabellen ligger Team Power från Falkenberg på 237 poäng. I säsongspremiären på Kinnekulle var de uppe i ledning när växellådan gav upp och de tvingades bryta. Men i andra racet blev det en andraplats och i de två senaste två segrar. Team Power verkar just nu vara svårslagna. En seger ger 70 poäng, eftersom det är två race kvar, så kan man absolut hämta in TNT Racing's och Ullared Motorsport's försprång.

Efter ledartrion lurar de gamla mästarna Pentascrew, från Göteborg, på 221 poäng. Både gubbarna och Volvon är ruskigt snabba, men det har hittills inte räckt till, ERCup-serien är så tajt att man måste ha turen på sin sida också. Hittar man flytet så finns det fortfarande en liten chans att ta hem pokalen ännu en gång.

Racet på Söndag körs på Ring Knutstorp och arrangeras av Hyllinge MS, som är varma i kläderna efter förra helgens STCC. Det kan behövas när Sveriges snabbaste långloppserie kommer på besök.

 / Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se 

Mer information

2008-09-07, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1925 gånger - Uppdaterat: 2008-09-05 av Mikael Persson

Ur albumet

ERCup final Mantorp Park - No Limit Racing
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se