ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2008-09-05

Rykte inför ERCup Knutstorp

Här kommer lite små nyheter, rykte, ett och annat scoop inför ERCup deltävling 5 på Ring Knutstorp på Söndag.

ATM i depå
Hyllinge MS teamet ATM Racing lade taktiskt ut rök över hela banan med sin Porsche på första varvet i förra racet, sen bröt man på andra varvet.

- Vi vet ännu inte vad orsaken är, men vi har bestämt att plocka ner motorn i minsta beståndsdel och göra en grundlig totalrenovering, säger Tomas Lindsjö teamchef i ATM Racing. Tyvärr kommer vi därför inte till start på vår hemmabana Ring Knutstorp. Vi fokuserar istället på nästa säsong, förhoppningvis blir vi fler i teamet då som kan dela på både jobb och kostnader.

Renoverad motor i Adrenaline Racing's Volvo
Adrenaline Racing från skånska Bjuv, bara ett stenkast från Ring Knutstorp, har haft bråda dagar sedan förra tävlingen på Falkenberg, då man bröt när ett vevlager skar. I veckan har motorn rivits och satts ihop igen. Tack vare tips från konkurrenterna i SEMCON-CARAN Racing hittade man fräscha prylar i Södertälje. Det blir alltså start på Knutstorp.

SEMCON-CARAN Racing till start
SEMCON-CARAN Racing krashade 7 min innan målgång på Falkenberg.

- Som tur är så verkar inte bilen så illa skadad, mest kosmetiskt, säger teamchef Thomas Phil. Tröskeln på höger sida var intryckt på två ställen men den är ful-lagad nu. Vi har gott hopp att hinna klart i tid för Knutstorp. Om inget oväntat problem dyker upp förstås...

Team EGO tillbaka
Bakaxeln gav upp för Team EGO Racing i den tredje deltävlingen på Sturup. Man stod över förra racet och tog istället långsemester och jobbade med bilen. På Knutstorp är man tillbaks igen.

- Förgasare har justerats, ny starkare bakaxel införskaffats, kylning till slutväxeln monterats, ny split har monterats och annat smått och gott fixats, berättar teamchef Kristian Bladh.

Bara en Citius på Knutstorp
Citius Motorsport's vita Toyota MR2 hade kontakt med SnowDragons BMW och snurrade över mållinjen i förra racet. Citius stannade i räcket. Som tur var klarade sig hjulupphängning och avgassystem helt utan skador. Efter omplåstring kunde man fortsätta racet.
Men precis innan målgång så parkerade den vita i slutet på Falkenbergsbanans raksträcka, denna gång i ett moln av rök.

- Vår motor gick i bitar (minst sagt), sluttid 5:59:45, säger Clas Fransson Citius Motorsport. Efter att ha inspekterat motorn i vår svarta bil, kunde vi konstatera att även den är på G att ge upp. Tyvärr blir det bara en bil till Ring Knutstorp.

Strategiskt samarbete mellan GM Racing och ALT Racing?
GM Racing har gjort sig av med sin buss. En gissning är att den numera står permanent parkerad vid någon McDonalds restaurang. Vid Falkenbergstävlingen parkerade GM Racing strategiskt intill kompisarna ALT Racing's buss. Kan detta vara början till ett strategiskt samarbete Opel-teamen emellan...?

Smällarens Racingteam med egen drivaxel
Smällarens Racingteam från Perstorp körde sönder en drivaxel på sin VW Golf i förra tävlingen. Man hade ingen med i reserv men danska Vølund Motorsport lånade utan att tveka ut en SEAT-drivaxel, som passade fint i Golfen. Denna vecka har Smällarens Racingteam bytt tillbaks till en egen hel drivaxel, så det blir start på hemmabanan Ring Knutstorp på Söndag.

Red Arrow Racing startar på Knutstorp!
Det snabba värmländska teamet som tog en seger, och slutade på tredjeplats i ERCup förra året, aviserade efter finalen att man inte skulle köra 2008 pga av tidsbrist. Men till Ring Knutstorp på söndag är den röda Volvon tillbaka.

L.S. Racing - nytt team i ERCup
På Ring Knutstorp debuterar ett helt färskt team, L.S. Racing från Hässleholm med en vit Volvo S40.

- Vi tog licens på Knutstorp förra året och har tidigare bara kört en kvällsträning på Knutstorp, berättar teamchef Kristian Skogh.

Teamet består av Kristian och en gammal skolkompis, båda kör för Hässleholms MK. I depån har man hjälp av vänner och bekanta.

- Bilen, som var ganska nergången, har tidigare gått i JTCC och Mellansvenska Långloppsserien. Vi har inte behövt bygga om den, mest service och underhåll. Däremot behövde vi bygga en snabbtanksanläggning. Vi har haft stor hjälp av Smällarens Racing för att komma igång.

Det nya teamet är varmt välkomna i ERCup, lycka till i premiären!

 / Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se 

Mer information

2008-09-07, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2507 gånger - Uppdaterat: 2008-09-05 av Mikael Persson

Ur albumet

Allt i Däck Motorsport
Foto: Jörgen Olsson
Team GAPET

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se