ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2008-09-13

TNT Racing kvar i ERCup's serieledning inför finalen

Lördag innan race drar vi i TNT till med en vass hjulinställning. Trots serieledning så chansar vi på att kunna åka fortare. Det mest normala hade nog varit att behålla allt som det varit för att inte skruva bort sig. Upp klockan 04.30 för avfärd. Kommentaren från frun när man kommer hem sent söndag kväll är: Det är väldigt lätt för dig att gå upp tidigt för att köra racerbil! Det är inte så konstigt. Vi har ju väldigt roligt.

Besiktning och inflyttning i depåbox går perfekt. Träningen börjar och ingen av oss är orolig för bilens kapacitet i regn. Björn drar ett antal varv utan att ta i något nämnvärt. Lasse tar i mer. Och slutligen Roger som kör hårt. Han kommer in och säger att bilen går inte tillräckligt bra. Fram med rör och linor för att justera. Roger visste vad som var fel. Detta fixades till och vi var klara för race från vår sjunde ruta.

Roger tog första stinten i blötan. Han körde exemplariskt utan missöden. Vi fick ett par placeringar i samband med avåkningar. Efter Rogers stint så låg vi topp fem.

Björn tog över och det började torka upp. Han åkte fort som attan, så fort så tävlingsledningen ville att han skulle stå still i två minuter, så alla som han kört ifrån skulle komma ifatt. Skämt åsido han var lite het vid en omstart så han passerade låååångsam framförvarande innan mållinjen. Därav stop and go. Inte mycket att säga om det. Första bestraffningen för TNT Racing på 63 timmars racing.

Förarbyte och Lasse tar över och får även ta stoppet. Vi ramlar ner ett antal placeringar men det är ju rejält med tid kvar att köra. Vi tar tillbaks placering efter placering. Dags för förarbyte igen.

Björn studsar i och drar sin stint utan några problem. Vi har nu tagit oss upp till tredjeplatsen. Roger tar sista stinten och kör bilen städat i mål på en tredjeplats.

Vi utökar vår serieledning till Ullareds Motorsport samtidigt som Team Power minskar gapet till oss. Det kommer att bli spännande i Sturup...

Stort Grattis till Team Power, nu är det inte mycket som stoppar er. Grattis till Pentas Crew, det är fart i Volvon igen.

Hoppas att det blir bra race den 4 oktober i FINALEN.

/ Lasse Olsson
#99 TNT Racing


Mer information

2008-09-07, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1915 gånger - Uppdaterat: 2008-09-12 av Mikael Persson

Ur albumet

TDR
Foto: Per Harström
Testdrivers Racing

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se