ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2008-09-17

Målgång för Goa Gubbar Racing på Knutstorp

Bara 2 veckor efter det senaste racet på Falkenberg var det åter dags att snöra på sig racingskorna, dra på sig overallen och ta plats bakom ratten.

Här skulle jag nu inte ha varit med, men Stefan ringer kvällen innan och undrar om jag har möjlighet att vara med i all fall då min ersättare fått förhinder. Efter en stunds förhandling med dottern så ringer jag åter till Stefan och meddelar att jag dyker upp.

Vid ankomst till banan är Stefan, Leif och Kent redan färdiga med alla förberedelser och vi gör oss färdiga för träningen. I dag är det bestämt att jag ska inleda racet och Stefan gör allt för att ge mig goda förutsättningar, han kör till oss startruta 6.

Såväl träning som inledning på racet är blött och därför tar jag det lite lugnt i början. Detta visar sig vara ett bra drag då det redan på första varvet börjar växa bilar i sandfållorna såsom tussilago växer i dikena om våren. Mitt första stint för dagen som varar 45 minuter körs till huvuddel med farthållning av SC, börjar mot slutet torka upp en aning och det är dags för Stefan att ta plats bakom ratten.

Sin vana trogen börjar Stefan avancera i fältet utan några större problem vare sig med bil eller medtävlare och då han kommer in efter ytterligare 45 minuter stundar tankning och därefter tar jag plats för ett lite längre pass på 1,5 tim. Banan är nu helt torr och jag får erkänna att min vana från blött underlag inte är det bästa så jag är tacksam för detta. Mitt pass flyter på ganska bra utan några större incidenter, blev lite trångt i startsvängen vid något tillfälle när vi var tre som ville igenom samtidigt, men då alla var disciplinerade så löste det sig utan större problem.

Efter halva racet  blir det åter dags för tankning och Stefan tar ånyo plats bakom ratten för att ta oss vidare i racet. Hans stint och våra därpå följande flyter därefter bara på och utan några större problem, får vi åter se den rutiga flaggan för fjärde gången i år, och kan bara konstatera att det går både framåt och uppåt resultat-mässigt.

Stefans förarbete inför racet visade sig även denna gång fungera väl och vi tror nog att nästa race på Sturup den 4 oktober, kommer att föra oss ytterligare ett steg i rätt riktning mot vår målsättning att vara bland de 10.

Gratulerar ännu en gång Power, Penta och TNT till väl genomförd tävling och ser samtidigt fram emot en ny och härlig dag på Sturup den 4 oktober.

Vi hoppas även våra samarbetspartners har tillfälle att komma dit för att hjälpa till med att lyfta fram oss och vår ”Fonda” till högre höjder.

Väl mött
/ Peter
2:nd driver
28# Goa Gubbar racing

 

Mer information

2008-09-07, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2267 gånger - Uppdaterat: 2008-09-17 av Mikael Persson

Ur albumet

Stöld
Foto: Olle Odsell
Flying Fellows

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se