ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2008-09-21

Kort race för SEMCON-CARAN Racing på Knutstorp

Med reparerade skador lastade SEMCON-CARAN Racing på bilen på släpet samt alla verktyg med mera och begav sig ner till Knutstorp på lördagen den 5:e september, dagen innan säsongens näst sista race. Vädret bjöd på gynnsamma förhållanden med lätt regn.

Efter förarmöte var det dags för kval, Stellan Apel kastar sig ut och sätter tre fina varv innan någonting i växellåda, koppling eller motor går snett. Kraften överförs inte och bilen rullar sakta in bakvägen till depån. Efter lite undersökning kommer teamet fram till att växellådan ännu en gång är boven i dramat. Teamet överlägger situationen och beslutet tas att inte hasta iväg och köpa en ny växellåda på skroten utan se sig besegrade, beslutet tas med tunga hjärtan.

Snow Dragon Racing erbjöd en möjlighet för någon att köra ett stint för dem, så några i teamet skrev snabbt över sig där. Men ungefär en timme senare hamnar även SDR i trubbel då en trängd situation leder till ett brott i höger framben. Som tillfälliga teammedlemmar deltar så många som möjligt av SEMCON-CARAN Racing som får plats i reparationsarbetet och det blir en tur till skroten. Ett nytt framben med lite underliga fjädringsegenskaper monteras och bilen är ute på banan igen. Då körtiden drastiskt har reducerats försvinner möjligheten till ett stint för någon i SEMCON-CARAN Racing på grund av omlagd strategi och teamet önskade därmed SDR lycka till på egen hand. Efter ett tag lastar, packar och beger sig SEMCON-CARAN Racing hem till Göteborg igen.

/ Anna Bjöörn och Ingela Johansson
SEMCON-CARAN Racing

Mer information

2008-09-07, 6 timmars långlopp, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 2278 gånger - Uppdaterat: 2008-09-21 av Mikael Persson

Ur albumet

Kärkkäinen Rally & Racing
Foto: Joakim Karaus
Allt i Däck Motorsport

© Copyright 2005-2021, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se