ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan11
dagar kvar till
Race 4
den 15/8
Sturup

ERCup News 2013-03-02

Rapport från ERCup's årsmöte

Årsmötet den 28/2 blev välbesökt med ca 60 personer från 19 team på plats i Matte Pålssons restaurant ”På G” i Falkenberg. Ytterligare 4 team hade lämnat in fullmakter till omröstningen så totalt var 23 team representerade.

Många kom redan kl 18 för att prova ut hjälmar, HANS- och hybridskydd, mm, som FH Racing hade tagit med sig. Eftersom alla ERCup åkare fick extra bra priser så var det många som beställde ny utrustning som uppfyller SBF’s nya krav för 2013.

Efter att alla hade smakat Bea’s goda pasta så vidtog årsmötesförhandlingarna. Det gick undan i början och en ny budget för 2013 godkändes. Det innebär att serieavgiften blir oförändrad 1500 kr medan startavgiften per tävling höjs till 4500 kr för att får det att gå ihop. Sedan var det dags för omröstning om det tekniska reglementet för 2014-2016. Då blev det en debatt om de inlämnade förslagen samt om ytterligare förslag som inte kommit in i tid för att tas upp till omröstning. Så småningom blev det dock omröstning och då visade det sig att det bara var styrelsens och regelkommitténs tre förslag som röstades igenom med stor majoritet.

Det innebär att från 2014 gäller:

  1. den tidigare dispensen om max 225 mm breda däck för FWD bilar skrivs in i reglementet.

  2. Slagvolymen för 2-ventilsmotorer begränsas till 2,316 liter, men t o m 2016 kan man fortsätta köra med max 2,5 liters motor om man sätter fast 40 kg barlast på passagerarsidan framför B-stolpen.

  3. Det blir tillåtet att bygga om från FWD eller 4WD till RWD och att vrida motorn från tvärställd till längsställd. Torpedvägg och tunnel får då bara modifieras lokalt för att ge plats för kopplingskåpa och transmission.

Sedan vidtog val av ny styrelse vilket resulterade i två nya styrelsemedlemmar :

Olle Odsell omvaldes som ordförande (för 1 år).
Göran Strandberg från Fyra3 Racing ersätter Mia Andersson som sekreterare (för 2 år).
Thomas Lindsjö kvarstår som kassör (ej uppe till val i år).
Ulf Gustavsson från Tornado Racing ersätter Sverker Ottosson som suppleant (för 2 år).
Christer Westin kvarstår som suppleant (ej uppe till val i år).


Delar av nya styrelsen.

Till regelkommittén omvaldes Björn Scheuer och Ingemar Linuzon samt nyvaldes Sverker Ottosson.

Komplett protokoll från årsmötet kommer att publiceras på forumet.

Efter den formella delen av årsmötet delades det ut blommor till de tre första teamen i serien 2012 liksom till de tre första teamen i FWD-cupen.

Det meddelades också att vi för att spara pengar under 2013 inte kommer att anlita någon extern journalist för att skriva pressreleaser och tävlingsreferat.   Istället så får ett team per tävling i uppgift att skriva några rader på hemsidan innan och efter tävlingen. Intresserade team anmäler sig frivilligt till styrelsen och för jobbet får teamet 1000 kr. Foton räknar vi med att flera team lägger in på hemsidan, men det kan tänkas att vi till några tävlingar anlitar en fotograf.

Intresset för ERCup verkar vara på uppåtgående igen och det finns flera nya team som aviserat sitt deltagande. Under året kommer vi troligen också att få några som kör ”prova på” tävlingar (utanför prisbedömning i serien) med bilar som inte helt går in i reglementet. Vi har fått intresse från fler  team i MSLS och även en Mini Cup bil med 1,6 liters turbomotor förväntas komma till premiären. Regelkommittén kommer att bedöma dessa bilars deltagande från fall till fall, men vi är i grunden positiva till att låta dem köra max två tävlingar per år, då det kan öka intresset för serien och ge fler reglementsenliga bilar på sikt. 

Styrelsen gm Olle Odsell

Mer information

2013-02-28, Årsmöte


Visad: 2276 gånger - Uppdaterat: 2013-03-02 av Mikael Persson

Ur albumet

Prispall
Foto: Clas Fransson
Citius Motorsport

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se