ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-05-15

Tornadon blåste sönder en ventil!

ERCup-teamet Tornado Racing har sålt sin Volvomaskin och köpt en NY Ford Duratec 2.0 inför 2013. Även stötdämpare hade bytts från Intrax till Öhlins inför premiären. Förutom det hade div annat också fått sig en liten uppdatering då målet med säsongen var att hänga med lite bättre där framme så klart. Många bilar har fina grejer, koll på läget, och till detta mycket "snabba" förare. Därför var det nödvändigt med lite annat här och där.

Vi kom till "favoritbanan" utan att ens testat 1 meter, så förhoppningarna var inte så stora men vi tog dagen som en test. Till en början rullade allt på ganska bra, men tiderna uteblev och lite oro kom smygande. Vi fick i alla fall trösta oss med att det rullade på.

Snart började folk springa omkring och berättade att ljudet var alldeles för högt. Utan att ens få en teknisk flagga så skulle vi in för Stop n Go (?). Konstigt tyckte vi då, många andra bilar hade också över 95 Db men tok körde som om ingenting hänt ute på banan.

Vi kom in och åtgärdade problemet med de saker vi hade och trodde på. Ut igen och sedan kom nästa grej. NYA Motorn gick på 3 "cyllar"! Det visade sig att en ventil hade sagt upp sig " I NYA MOTORN " och dagen var därmed förstörd.

Vi sitter nu hemma och deppar seriöst , och tycker det där med Racing är bra trist. Får FÖRETAGET fart på motorn inom snar framtid så ses vi på Falkenbergs banan snart. Vi har lämnat tillbaka motorn och felsökning pågår. Idag står vi utan motor. Tråkigt !!!!

Vi hade verkligen behövt testa ALLT innan nästa tävling.

Med vänlig hälsning

Tornado Racing, Falkenberg, Sweden

Mer information

2013-05-11, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1738 gånger - Uppdaterat: 2013-05-14 av Mikael Persson

Ur albumet

2 Fast 4 You
Foto: Micke Olsson
MickeOlsson.net

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se