ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-05-17

Snabb men strulig ERCup-premiär för Kärkkäinen Rally & Racing

Med spänning vad vinterns uppdateringar skulle ge begav vi oss till premiären i Knutstorp. Vädret var betydligt bättre än sist vi var där men strulet började redan innan träningen med att vi upptäckte att bromsarna låg på. Vi kollade allt vi kom på men kunde inte hitta vad det berodde på, så vi beslutade att köra träningen där vi tog en 10e plats och bromsarna kändes lite bättre efter träningen.

Efter några varv låg vi 8 men ett omkörningsförsök resulterade i ett besök i sandfållan så tappade 10 sek på täten men en SC gjorde att Markku kom ikapp, och när fältet släpptes så gick omkörningarna betydligt bättre och efter 2 var låg vi 3a.

Men säg den glädje som varar 10 varv senare är det omöjligt att växla upp så in i depån och felsöka... Visade sig vara en fjäderbelastad hylsa i växelspaken som åkt ut för långt och ställt sig på tvären, vi tog bort den men de resulterade även att vi fick åka utan gearcut. Erik och Samuel körde sina stinter och vi klättrade sakta upp från våran 17 plats men båda klagar över svampiga bromsar.

Pär åker ut men kommer in efter ca 20min och tycker lådan kärvar på nedväxlingar samt att bromsarna är allt annat än bra, låser bara bak med vingliga inbromsningar som resultat. Provkörning på pallbockar och visst kändes de inte optimalt med ner växlingarna från 5an och 6an samtidigt upptäckte vi att hjullagret höger fram var tok glappt, börja leta reservspindel, av med hjulet och då ser vi att mutter till drivaxeln rallat lös så dra åt den och glappet är borta ut på banan konstaterar att bromsarna är kanon och ner växlingarna funkar ok om vi bara går till 5an.

Nu gällde det att ha bilen på banan för var endast 10 bilar ute för tillfället och det fanns fortfarande chans att komma hyggligt till trots allt strul. När 45min återstår kommer Toivo in i depån följt av ett pling pling pling ... snabb blick under bilen och vi konstaterar att ena längsgående staget i bakvangnen är av och släpar i marken. Skruva bort, ser en svets vi får låna (tack Citius) skruva tillbaka, ut på banan igen och vi lyckas ta bilen i mål på en total 8e plats och 2a i FWD!


Citius Motorsport och Kärkkäinen Rally & Racing,
konkurrenter på banan, kompisar i depån.

Med tanke på allt strul så är vi väldigt glada och nöjda att vi fick målflagg och viktiga poäng. En annan positiv sak var att vi hade dagens näst snabbaste tid, bara 2fast 4you var snabbare så riktigt bra kvitto på att bilen är betydligt snabbare än ifjol.

Med vänlig hälsning
/ Kärkkäinen Rally & Racing
www.krr.nu

Mer information

2013-05-11, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1984 gånger - Uppdaterat: 2013-05-15 av Mikael Persson

Ur albumet

Citius Motorsport
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se