ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-05-24

Citius Motorsport på pallen i ERCup-premiären

Säsongspremiären för ERCup, Endurance Racing Cup gick i år på Ring Knutstorp i Skåne. Årets första race är alltid lite extra roligt, något man sett fram emot i flera månader.

Teamet kom ner till Knutstorp vid 7 tiden på morgonen och det blev jobbigt på en gång, teamchefen hade glömt en av förarnas licenser i sin bil som stod kvar i Falkenberg. Som tur var hade Andreas som skulle sköta tankningen för dagen inte kommit längre än någon mil söder om Falkenberg så han löste saken.

Så var det dags för kval, vi körde några varv var och allt kändes glädjande nog bra i bägge bilarna. Normalt sett går man sedan för att kolla vilken startplacering man fått, istället kom en med besked att bilarna låter 1-2db för mycket. 15min kvar till start! Vi hade tagit med svets för vi visste att det skulle bli tufft med ljudet denna dag. Stressigt blev det i alla fall, bil nr 8 kom ut på startplattan med några sekunders marginal. Clas tog första passet och det var första gången vi kört ut på startplattan utan att veta vilken startposition man fått, nr 6 var det i alla fall. Vår andra bil nr 80 hann vi inte få ut så Bo-Lennart fick starta från depån.

Clas, Niklas och Henrik körde i bil nr 8 och Bo-Lennart, Lars och Rolf i nr 80. Starten gick fint, de första varven i ett ERCup race brukar gå i väldigt hårt tempo, denna dag kändes det tvärtom, tog några varv innan tiderna sjönk. Planen var att köra 1 timmas pass på svarta nr 80 med tankning vid varannatt byte och 1,5timmes pass med tankning vid varje byte på vita nr 8. Den svarta bilens strategi höll vi bra men på nr 8 ändrade vi lite och bytte förare och tankade 4ggr varav 3av dem var under safty car vilket var bra.


Citius svarta

När det återstod 1,5 timma av racet ledde vi (nr8) med fyra varv, före detta ledaren 2 Fast 4 You fick problem och blev tvungna att byta drivaxel. Nr 80 hade vid samma tidpunkt klättrat till sjunde plats. Sista byte avklarades och nu var det ”bara” att köra säkert till mål. Vid inbromsning efter rakan rycker bilen (nr 8) i sidled när man bromsade, varvet efter tog inte bromsarna. Bilen snurrar ut i Knutstorps djupaste ”sandfålla” och blev stående, det tog säkert inte många minuter innan bärgarna kom men det kändes som en evighet. I depån konstaterades att broms beläggen var slut vänster fram. Vi hade inga fler med oss så det blev till att köra lugnt sista timman (å det var tråkigt).

Vi var ändå väldigt skonade från problem denna dag, många bilar hade under dagen problem, endast 13 bilar tog sig i mål av de 22 startande och en del av dem linkade runt sista timman. Vi gick i mål som tvåa med nr 8 och femma med nr 80. Självklart kändes andra plats då som en förlust när man haft så pass med varv tillgodo men vi är ändå väldigt glada. Vi fick med oss bra med poäng på bägge bilarna och dessutom två hela bilar hem.

Nu laddar vi om för Falkenberg´s loppet 9/6, byter bromsar bland annat. Bilarna i ERCup går fortare och fortare så vi skall se om det går att hitta lite mer fart tills nästa race. Hoppas nu alla och några till hinner få ordning på sina bilar så vi kan bli ännu fler bilar till race 2.

/ Citus Motorsport

 

Mer information

2013-05-11, Deltävling 1, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1845 gånger - Uppdaterat: 2013-05-23 av Mikael Persson

Ur albumet

Westmatic
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se