ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-06-04

Snart dags för andra deltävlingen i ERCup

I helgen är det dags för andra deltävlingen i ERCup. Tävlingen hålls på Falkenbergs Motorbana som är 1843 meter lång och Sveriges snabbaste bana. Här gäller det att ha en välbalanserad bil genom de snabba kurvorna och bra motor ner för rakan.


Falkenbergs Motorbana

Första racet 2013 som gick på Ring Knutstorp vanns av team 2 Fast 4 You som även vann på Falkenbergs bana 2012, då i regn. Andra plats i första deltävlingen tog Citius Motorsport och på tredje plats kom CM Carparts Racing.

Vi tittar lite närmare på tre intressanta team och börjar med förhandfavoriterna 2 Fast 4 You.

Bil: Opel Ascona 400
Motor: Volvo 2,5 8V, B230
Effekt: 240hk
Vikt: 980kg
Antal förare: 3

Teamet har tävlat i långlopp i cirka 14år. Detta är ett gäng meriterade herrar som tidigare kört Folkrace, Rally, Rallycross, Camaro Cup och även något som kallades Pop race en typ av folkrace fast på asfalts banor. Opel´n har de tävlat flitigast med i långlopp men har även kört Merceders 190 som de blev tvåa med som bäst. Första segern i ERCup kom 2010 sedan dess har kurvan fortsatt peka uppåt.

2 Fast 4 You håller på att utprova en ny Volvo motor på 2.3 liter men sneglar även på 2.0 liters 16ventils motorer. Idag är man seriens snabbaste team och väl värda sitt namn.

Andra teamet vi tittar till är nykomlingarna i CM Carparts Racing från Danmark.

Bil: Honda Civic
Motor: Honda 2.0 16V Vtec, K20A
Effekt: 230hk
Vikt: 950kg
Antal förare: 4

Teamet är nybildat men två av förarna har testat på ERCup tidigare, då i en Renault Clio II. Bilen de kör idag har de köpt färdigbyggd och sedan justerat och optimerat. Dock hann de bara med ett test före premiären så en tredje plats i race ett är väldigt starkt. Planen var att delta i år, lära sig serien, känna sig fram för att bli bättre och bättre.

Tidigare har de tävlat i Danska DEC, Danish Endurance Championchip men de anser att ERCup är en bättre och roligare serie. I Danmark tävlar cirka 20 bilar i 3-4olika klasser, i ERCup tävlar 20 – 30bilar, alla i samma klass! CM Carparts Racing lärde sig mycket om sin nya bil under första loppet och har en del uppdateringar på gång inför Falkenberg så de satsar på pallplats även där.

Sista teamet vi tittar till är de snabba norrlänningarna i Kärkkäinen Rally & Racing.

Bil: Toyota Corolla GTi
Motor: Toyota 1.8 16V, 2ZZ-GE
Effekt: 210hk
Vikt: 950kg
Antal förare: 4-6

År 2005 började Kärkkäinen med banracing, då i 9-timmars serien som senare lades ner. Man testade SLC men tyckte inte det var roligt med flera klasser och så hittade teamet ERCup och fick blodad tand. Teamet gjorde sin debut i ERCup 2011.

Bilen har de byggt själva och inför säsongen 2013 har de uppdaterat rejält bland annat med sekventiell växellåda, bättre bromsar, breddad kaross och sett över hjulgeometrin. I premiärtävlingen på Knutstorp slog man till med loppets näst snabbaste varvtid, 1:07,541.

Innan Falkenbergs tävlingen skall bilen gås igenom ordentligt så att man inte behöver tillbringa så mycket tid i depån.

På fredag 7/6 är det testkörning på Falkenbergs motorbana för ERCup team, open pitlane 9:00 – 12:00, ett bra tillfälle för de som behöver testa lite ytterligare innan tävlingen.

Kvalet till söndagen race startar 9:00 och loppet 10:30, OBS preliminära tider.

Anmälnings lista kommer ut på SSKs hemsida www.sskserien.se på tisdag.

/ Clas Fransson
Citius Motorsport
www.citius.se

Mer information

2013-06-09, Deltävling 2, Falkenberg, SSK


Visad: 2338 gånger - Uppdaterat: 2013-06-03 av Mikael Persson

Ur albumet

CM Carparts Racing
Foto: Bertil Bengtsson
Femiett

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se