ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-06-14

ERCup Falkenberg hårt drabbat av en Tornado!

Vi fick en NY Duratec motor på 2 liter levererad på Fredagen och monterade den i bilen under Lördagen. Förutom detta lilla arbete så monterades en ny generator och en ny servopump i bilen. Eftersom ljudet var alldeles för högt på premiären fick vi "ulla" lite här och mycket där :-) Trist men sant. Med dessa arbeten och lite diverse annat under "Lördagen" han klockan passera 00 på natten och plötsligt var vi inne på "Kördagen".

Vid uppstarten på natten gick motorn jättekonstigt och efter lite mek så visade det sig att kam-givare och div andra givare inte riktigt ville vara med längre. Klockan var ca 1 på natten och tiden var knapp då vi behövde diverse nya givare. Efter lite telefonerande hit och dit så fick vi napp på en liten wellpapp-låda med 3 st givare. Vi satte oss i bilen och hämtade lådan samt några Red Bull och några dubbel-dajm. Vid 2 tiden körde vi igång motorn igen. Nu startade den lättare och vi kunde även köra motorn på tomgång, men helt okej lät verkligen inte motorn. Nu hade vi ca 3-4 timmar på oss innan vi skulle upp så det var bara att lasta bilen och se till att få några timmars sömn.

Jag tror ingen av oss räknade med fler varv en några "få" på tidsträningen. Så ojämnt och så illa gick motorn. Men Kent kvalade 6:a och alla var nog oerhört förvånade över detta. Bil kan vår Kent köra, det kan jag garantera. BRA JOBBAT!

När sedan starten gick hängde vi med och bilen gick hyfsat bra.

När motorn rullat ca 90 min gick jag ut.  Efter ett tag levererade inte motorn max igen. Jag fick lägga på ca 4 sek per varv , inte nice. Efter safety car fick man nästan motorstopp. Men efter ett tag gick motorn bra igen? Konstigt. Jag förstod ingenting men fortsatte min stint under ilska.

Dagen flöt sedan på ganska bra. Vi hade en påkörning på kvalet och en påkörning under race. Jämnt och fint. :-) Tråkigt , men sånt händer ibland som alla vet. Jäkla sport man håller på me.

Vi slutade 10:a av ca 23 bilar och med tanke på att vi inte hade finjusterat något utan endast sett till att motorn snurrade fick vi ändå vara lite nöjda.

Väl mött om 3 veckor på Sturup!

T Söderberg
Tornado Racing 

Mer information

2013-06-09, Deltävling 2, Falkenberg, SSK


Visad: 1823 gånger - Uppdaterat: 2013-06-13 av Mikael Persson

Ur albumet

Tornado Racing
Foto: Fredrik Lövgren

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se