ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-06-15

ALT Racing kom inte till start efter avvåkning på träningen

Efter årets snöpliga inledning i ERCup på Knutstorp, drog vi förhoppningsfulla till Falkenberg för årets andra deltävling. Växellådan var nyrenoverad efter att axeln som håller gafflarna gått av och stoppat vår start på Knutstorp. Som vanligt åkte vi dagen innan för att besiktiga och vara i ordning i god tid för racet, vi reste tält, åt Johans middag, gick banan och kollade spårval.


Teamet på plats lördag kväll.

Upp med tuppen och Algot var redan ute och putsade bilen. Första gästerna drog in efter förarmötet och vi gjorde bilen klar för träning/kval. Johan går ut först och har inte kört på banan innan, Micke som inte heller kört banan går därefter ut.

Vi är inne och kollar lufttryck m m och Micke ska sätta kvaltid, fixar sjunde tid vilket innebär sjunde plats på startplattan och alla är nöjda, då mitt i alltihop blir det rödflagg! Inte nog med det, det är en orange Corsa som står i spenaten på baksidan av banan! Hur illa är detta? Bilen sönderslagen med tanke på rödflaggen? Nej, efter att Micke blivit uppdragen på den svarta asfalten bilen är byggd för så kan han ta sig i depån för egen maskin.

Karossen är hel och vi går igenom så inget annat hänt, däcken har fått stryk, vi byter till racedäcken så vi kan värma upp dom till racet. Micke går ut för att göra detta och vi andra går till tankdepån för att tanka upp efter några varv.

Då kommer vår bil bogserad in i depån...

Motorn har tvärdött, vi lyfter på huven och konstaterar att kamremmen är skadad och hoppat, förmodligen en liten sten el dylikt som letat sig mellan remmen och hjulet. 3 kvart till start och vi börjar ett intensivt skruvande för att byta kamrem och för att se om vi haft sån tur att ventilerna klarat sig – mot alla odds.

10 minuter innan start är vi pessimister, röjer runt bussen, 5 minuter innan start vet vi ännu inte hur motorn klarat sig, vi chansar inte utan jag drar snabbt ut med bussen ur depån då enda vägen är tvärs över banan och när starten gått får vi stanna till 16.30 och titta på när alla racear utom vi... hemska tanke?

Medan Safety car kör uppvärmningsvarvet konstaterar vi att ventilerna har fått stryk och vi kan lägga igen motorhuven, kasta in handduken, och packa ihop även denna gång.

Vi hade gäster som kört 20 mil enkel resa, eftersom vi var tvungna att köra ut bussen kunde vi inte ens bjuda på en kopp kaffe. Frågan är vad som var värst, att vi inte kom till start för egen del kändes hårt, men alla som kommit dit för att se oss ta revansch från Knutstorp och inte ens fick se oss starta kändes ännu hårdare.

Vi slåss mot klockan då det renoveras kök, firas student och allt annat som också måste skötas, toppen är riven och 10 ventiler är krökta av 16 möjliga, styrningarna spruckna på ett antal som också måste bytas.

29/6 är nästa race på Sturup, målet är att komma till start och i halvtid få vara med på startlinjen, nu är det slut med problem!

Tack alla Ni som var där och stöttade oss, några med verktyg i handen, håll ut, vi kommer igen och en vacker dag ska även vårt raceteam leverera!

/ Peter Kjellsson
Team ALT Racing
www.altracing.se

Sök på “team ALT racing” på facebook och anmäl dig till vår grupp så Du kan få direktrapporter eller surfa runt på vår websida och se bl a vilka som stöttar oss så vi kan stötta dom!

 

Mer information

2013-06-09, Deltävling 2, Falkenberg, SSK


Visad: 1838 gånger - Uppdaterat: 2013-06-13 av Mikael Persson

Ur albumet

Seger!
Foto: Bengt-Åce Gustavsson
Racefoto.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se