ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-07-05

Seger igen för Kärkkäinen i ERCup FWD, de bakhjuldrivna teamen får se upp!

Kärkkäinen Rally & Racing är ruskigt snabba i ERCup med sin framhjusdrivna Toyota Corolla och har vunnit flera race i den framhjulsdrivna klassen. På Sturup var de för första gången uppe i ledning totalt i racet, nu får de bakhjulsdrivna teamen börja se upp. Här är Kärkkäinen's egen berättelse från Sturup Raceway.

Då dagen lovade tidvis regn så la vi på våra "regndäck" bak för att lättare få upp tempen, fram körde vi torrdäck och hoppades slippa ösregn. Kvalet började på en blöt bana men uppehåll, Toivo går ut och värmer däcken och tycker bilen känns bra, Samuel får nöja sig med att "jaga" SC. Jag tar vid efter Samuel och kör tre fria varv kommer sen i trafik så går in för att låta karl och Per få några varv med. I depån undrade dom varför jag inte var ute längre, var ju snabbast på banan och bättrade varv för varv. Då tidtagningen ändå snart var slut så räckte det till en andra startruta bara Citius före och våran bästa kvalplats i ERCup.

Från första led hade jag för en gångs skull inga problem att se startljusen och gör en bra start och kör förbi Citius i först kurvan. Nu lede vi vilket vi aldrig heller gjort förut, men de är 6 långa timmar kvar. Ligger på några varv och får en liten lucka, åker i mitt tempo där framme men helt plötsligt är hela backspegeln fylld med en röd Ascona 400, lyckas hålla den bakom mig ett tag men till slut hittar han en lucka och kommer förbi, funderar på att släppa honom då jag vet att han är snabbare men beslutar att försöka hänga på vilket lönar sig då jag tre varv senare hittar en lucka och återtar ledningen. Håller första platsen tills jag byter till Samuel som efter att de andra teamen gjort sina depåstopp ligger på andra plats efter 2Fast 4You.

Här börjar problemen, våran kommunikation som vi trodde att vi fått till börjar strula hör Samuel säga nått om tanklampan men brusar och sprakar för mycket för att höra vad han säger. Svarar att han ska stanna ute så länge han kan utan att få stopp på banan men uppenbarligen hör han mig lika dåligt då han kommer in nått varv därpå för tankning, vilket gör att vi missar den obligatoriska SC för mat till funktionärerna med några varv, som för övrigt ingen i teamet tänkte på.

Karl går ut och kör åter upp oss till andra plats, efter som vi fick kortare stint på Samuel så höll vi ut lite på Karls och efter som vi inte hade nån fungerande kommunikation så körde karl in i pitlane för förarbyte medans vi stod och väntade i tankdepån så ut på banan igen för att åter komma till tankdepån.

Det har kommit små regnskurar under dagen men inga större mängder och fästet har inte varit nått problem men nu efter lite mer än 3timmar av racet började regnet tillta och med facit i hand skulle vi ha monterat våra "regndäck" fram då blankslitna fram däck och ihållande regn inte är de snabbaste konceptet, men vi trodde vädret skulle fortsätta vara som tidigare under dagen.

Per går ut och det blir ganska snabbt en SC som blir till våran fördel och kompenserar våran själv valda drive through och Per kan köra upp oss åter till andra platsen men Citius närmar sig bakifrån och tillslut passerar dom oss. Per lämnar över till Toivo somhåller tredje platsen men ATM Racing och Flying Fellows närmar sig och åker just nu snabbast på banan, när 50min återstår passerar dom båda oss och vi åker ner till femte plats som ser rätt så säker ut. Men vad är säkert i långlopp? Men med 15min kvar tilltar regnet ytterligare och Toivo kommer in i depån med entotalt igenimmad bil och i samma veva drar ATM av banan och SC kommer ut, vi snabbtorkar rutorna och skickar ut Toivo igen nu på en fjärde plats men med SC och vårt depåstopp så har Hegnet kommit ikapp och när fältet släpps så åker dom förbi oss efter några varv så vi är åter på femte plats. Nu hoppas vi bara att Toivo har tillräckligsikt att klara de återstående varven utan att tappa fler placeringar, vilket han med nöd och näppe klarar av.

Vi tar en femteplats totalt vilket kändes sådär efter 5 timmars "pallkänsla", och vinner FWD som vi ledde från start till mål. Kan tillägga att i vanlig ordning vid regn så la torkaren av, denna gång efter 2,5 timmar.

Nu tar vi lite semester och laddar upp för Mantorp 16/8.

/ Kärkkäinen Rally & Racing

 

Mer information

2013-06-29, Deltävling 3, Sturup, Svedala MK


Visad: 2476 gånger - Uppdaterat: 2013-07-05 av Mikael Persson

Ur albumet

Goa Gubbar Racing
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se