ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
SerieanmälanERCup News 2013-07-08

Flying Fellows äntligen på pallen igen!

Vi har legat lite lågt med racerapporter i inledningen av ERCup-säsongen, då de två första tävlingarna inte har varit något att skriva hem till mamma om.


Premiären på Knutstorp

På premiärtävlingen på Knutstorp dröjde det bara ett varv innan tryckstången till kopplingens slavcylinder tog ut skilsmässa från bilen. Vi blev stående 25 minuter innan vi hade tillverkat en ny tryckstång och då var vi ohjälpligt efter på en 18:e plats. Vi höll oss dock sedan på banan och eftersom många av favoritteamen också fick tekniska problem så slutade vi ändå 6:a i mål.


Falkenberg

Den andra tävlingen på Falkenberg hängde vi inte med alls då snålheten bedrog visheten och vi körde med nya däck fram och begagnade däck bak, och det blev dåligt fäste bak hela racet. Motorn tvekade också på låga varv, men vi kämpade till oss en 11:e plats i mål. En placering som vi inte alls var nöjda med, så det blev översyn av förgasare och beslut om anskaffning av nya däck till nästa tävling.

Vår tidigare välvilliga sponsor Pirelli har inte kunnat leverera däck på ett tag, då det 16” P Zero Corsa som vi använt tidigare inte tillverkas längre. Nu finns det dock ett nytt 17” Trofeo däck, så vi skaffade nya 17” fälgar och beslöt att prova det på Sturup. Vi visste sedan tidigare att Sturup brukar ”käka” däck så vi var ganska säkra på att de inte skulle hålla ett helt race, men det kunde ju bli regn……

Mycket riktigt så var väderprognosen för lördagen ganska osäker, och på morgonens träning var det fuktig bana. Vi tog en 8:e träningstid vilket var en liten besvikelse, men konkurrensen i toppen är hård numera även i regn. Hasse tar första stintet på upptorkande bana och jobbar sig upp genom fältet så att när han kommer in för byte ligger vi 4:a. Olle hoppar in i bilen och håller 4:e platsen en dryg  timme, men sedan ropar han på radion att bilen börjar understyra i vänsterböjar. Varvtiderna ökar och mot slutet av passet börjar det regna, och då är bilen svårkörd.


Kommer däcken att hålla?

Vid bytet ligger vi 6:a och vi konstaterar att på höger framdäck tittar corden fram i skuldran, så vi kör till parkeringsdepån och byter båda högerdäcken. Det tar 3 minuter extra och Gert kör ut nu på en 8:e plats. Det har nu börjat regna till och från men de friska högerdäcken är till vår fördel så när Gert kommer in för det sista bytet ligger vi 7:a. Vi placerar vår ”hitman” Ola vid ratten och när han kör ut är vi fortfarande 7:a.

Vi har flera bilar framför oss på samma varv så Ola får uppmaningen att jaga så gott det går i blötan. Han är bland de snabbaste på banan och då han passerat Skararp  och Hegnet och avancerat till 5:e plats, så ligger vi 21 sekunder efter ATM.  Kärrkäinen har problem med greppet och blir omkörda av både ATM och vår vita springare, så då är vi helt plötsligt 4:a med smak på pallplats. Coachad av oss andra i depån som följer varvtiderna online så närmar Ola sig ATM obönhörligt och när det är ca en halvtimme kvar så blir Björn S omkörd och vi är 3:a! Strax därefter börjar regnet ösa ned och många med slitna däck har stora svårigheter att hålla sig på banan.  I sin frustration så vattenplanar Björn i ATM av banan och får bärgas in i depå. Avståndet till Citius på andra plats är dock ett drygt varv så Ola får nöja sig med att köra i mål som 3:a, men bara två varv efter vinnaren 2 fast 4 You och ett varv efter Citius.

En minst sagt spännande avslutning på ett händelserikt race, och vi kan denna gång åka hem relativt nöjda med vår insats och med bilens uppträdande. Vi ser fram emot att pröva krafterna på en ny bana i Östergötland i augusti!

Flying Fellows, - med Hasse Nilsson, Olle Odsell, Gert Söderberg och Ola Gruvesäter bakom ratten, samt Kenneth Garthammar på skiftnyckel och tankrigg.


Mer information

2013-06-29, Deltävling 3, Sturup, Svedala MK


Visad: 2067 gånger - Uppdaterat: 2013-07-06 av Mikael Persson

Ur albumet

ATM Racing
Foto: Mikael Persson
Aktuellmotorsport.se

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se