ERCup Logotyp
Nyheter
Om ERCup
   Stadgar
   Kontakt
Regler
   Kommentarer
   Kvalitetsnormer
Länkar
Serietabell

Kalender
Bilder
Video  
Resultat & arkiv
Team
Internt Forum  Internt forum för ERCup teamförening

Tävlingsanmälan
Serieanmälan11
dagar kvar till
Race 4
den 15/8
Sturup

ERCup News 2013-10-22

Årets sista ERCup race – Finalen på Knutstorp!

12:e oktober och i solsken åker vi i ALT Racing till verkstan och hämtar bussen för sista gången i år, bitterljuvt på något vis. Det är ju alltid tråkigt när säsongen är slut men ändå skönt för då kan vi börja om. Säsongen inleddes ju med 2 katastrofer och minimalt med poäng, slutet har gått bättre med totalt fem pokaler efter sommaruppehållet men i en sådan här jämn serie måste det funka hela året om man ska vara med.

Vi rullar iväg och är framme i Knutstorp strax efter kl 18, slår upp tältet och plockar i ordning och blir väldigt snabbt färdiga, har vi glömt något…….

Nej, allt är nog bara i ordning hemifrån så fram med grillen, på med 2 hela rostas, Johans potatisgratäng och alltihop toppat med kantarellsås – allt är inte primitivt i depån!

Kvällen går snabbt men natten var tuff, alla kunde inte sova när tältduken av blåsten slog i bussfönstret så kl 3 går Håkan ut och binder upp duken med startkablar, det påstås att någon snarkade också vilket höll några till vakna.

Väckning kl 7 oavsett hur mycket sömn man fått, frukost och tandborstning, starten i Formel 1 vid 8, förarmöte vid 8.15 så rusade den morgonen av ganska snabbt och träningen var igång.

Håkan, Johan och Micke tränar, går så där, bilen är glashal då det fortfarande regnar. Vi har noll grepp och får den ljusa tanken att kolla vädret resten av dagen, och det är – regn, regn och så lite regn toppat med åska till kvällen. Vi har inte med våra regndäck……det enda vi har är halvslitna Kumho 205:or och då bestämmer vi oss för att ligga kvar med 225:orna, tusan också, i går kväll lovade dom ju uppehåll förutom en morgonskur.

Kvalet ger en placering mitt i fältet och Micke startar, han kör på, eller rättare halkar runt.

Micke kör på säkerhet och lämnar över till Anders, därefter Håkan sedan Johan varefter undertecknad ska ta henne i mål. Micke blir påkörd i baken och Håkan får en bil på tvären framför sig, en annan backar ut på banan igen så han får gå ut på gräset, Johan snurrar 2 ggr efter NGK krönet men är kvar på asfalten, mer dramatisk blir inte denna dag för Team ALT Racing. Vi håller oss mellan 8:e till 11:e plats hela dagen och allt bara flyter.

Slutplacering blir en 11:e med ett varv upp till 8:e, det är tight. I framhjulsdrivna cupen blir vi 2:a.

Denna tävling lade grunden till beslut om första investeringen 2014: fyra nya däck för regn ?

Vi har sällan haft mer stöd: föräldrar, fruar, barn, släktingar, leverantörer, arbetskamrater och jag vet inte alla som var med i depån. Som väl var höll då bilen hela resan, eller kanske tack vare!

När bussen ska packas öppnar sig himlen, ett åskoväder drar över och vi blir fullständigt plaskvåta, när vi kör blixtrar det till framför oss i Kågeröd så man ser bara ett enda stort ljus, samtidigt smäller det så man tror bussens alla 6 däck exploderar samtidigt, så nära ett åsknedslag har jag aldrig varit.

Denna veckan tar vi fritt från verkstan sedan börjar planeringen för 2014, det återstår ett reportage med bildcollage från vårt event vi hade på Uråsa med Motorevent för våra guldsponsorer, det fyller vi ut hösten med.

Tack alla sponsorer, funktionärer, ERCupare och alla Ni som stöttat oss att vända denna säsong från den gråmulna inledningen till en solskenshistoria trots den blöta avslutningen.

Hälsningar

/ Team ALT Racing

Peter, Anders, Micke och Johan samt våra medhjälpare Algot och Håkan

 


Årets höjdpunkt, ALT Racing överst på prispallen,
i den framhjulsdrivna klassen, på Kinnekulle.

 

Mer information

2013-10-13, Deltävling 6, Knutstorp, Hyllinge MS


Visad: 1963 gånger - Uppdaterat: 2013-10-22 av Mikael Persson

Ur albumet

Prispall
Foto: Clas Fransson
Citius Motorsport

© Copyright 2005-2020, ERCup - Endurance Racing Cup http://www.ercup.se